Politica de confidențialitate

Acest document aduce în atenția utilizatorilor/vizitatorilor site-ului web stoicamihai.ro (denumit ulterior în document, blog), politica de confidențialitate în conformitate cu regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice și Legea 677/2001

În acest fel vom prezenta modul în care colectăm și utilizăm datele. Politica prezintă drepturile vizitatorilor și modul în care pot refuza prelucrarea datelor.

1. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate

1.1. Comentarii

În momentul în care un utilizatorul lasă un comentariu, colectăm date cu privire la mail-ul utilizatorului, numele, prenumele și mesajul trimis. În plus se va colecta adresa ip și tipul browser-ului pentru a ajuta la detectarea mesajele de tip spam.

1.2. Formularul de contact

Dacă doriți să ne contactați prin intermediul formularului de contact vom colecta numele, prenumele, adresa de mail, mesajul trimis și adresa de ip. Acestea ne vor ajuta pentru a răspunde la mesajul în cauză și pentru combaterea mesajelor de tip spam.

1.3. Newsletter

În momentul în care optați pentru primirea de mail-uri de tip newsletter vom prelucra adresa de e-mail.

În cadrul unui mail de tip newsletter vă vom trimite materiale informative despre evenimente, trasee, evenimente, excursii, sfaturi, tutoriale, promoții în desfășurare pe site-uri terțe, oferte speciale sau review-uri de produse și servicii.

1.4. Cookie-uri

Vizita dumneavoastră pe blog și acțiunile desfășurate generează cookie-uri care ne ajută să oferim o experiență mai bună utilizatorilor noștri. Pentru mai multe detalii vă rugăm să citiți politica de cookie-uri a blogului.

1.5. Analitice

Blogul folosește cookie-uri pentru măsurarea traficului și a interacțiunii utilizatorilor cu paginile aflate pe blog. Cookie-urile și datele sunt prelucrate de servicii terțe precum Google Analytics sau Microsoft Clarity.

Google Analytics stochează date pentru a realiza diferite statistici precum:

• Locul din care a fost accesat blogul (țara și orașul);

• De pe ce dispozitiv a fost accesat (telefon, tabletă, laptop, PC);

• Tipul de browser utilizat (Safari, Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer etc.);

• Data și ora la care a fost accesat blogul;

• Articolele și linkurile din blog care au fost accesate;

• Cât timp un cititor petrece pe blog;

• De câte ori un cititor a intrat pe blog;

• Categoria de vârstă în care se încadrează cititorii;

• Comportamentul cititorilor în online.

Aceste date nu conțin informații despre identitatea persoanei și ele pot fi furnizate potențialilor parteneri sau colaboratori care doresc să promoveze produse pe blog.

1.6. Conținutul înglobat de la alte site-uri web

Paginile blogului pot conține materiale înglobate de pe site-uri terțe. Conținutul înglobat se comportă precum o vizită pe acel website. Aceste website-uri pot colecta date despre utilizator, pot să folosească cookie-uri sau să urmărească interacțiunea utilizatorului cu conținutul înglobat.

1.7. Anunțuri personalizate

Blogul conține anunțuri publicitare distribuite de Google prin programul Adsense. Folosim cookie-uri pentru a personaliza anunțurile afișate în funcție de interesele, istoricul de navigare și preferențele vizitatorului. Pentru modificarea opțiunilor de personalizare a anunțurile Google, puteți modifica setările din contul dumneavoastră Google.

1.8. Social Media

Blogul are inclus un program prin care se pot distribui articole pe diverse rețele de socializare. Acest plug-in poate colecta date precum ip-ul sau cookie-urile de browser. Folosirea opțiunii de distribuire implică conectarea voluntară la contul de social-media al utilizatorului.

2. Scopurile și temeiurile de prelucrării

Furnizarea datelor este voluntară. Refuzul de a oferi aceste date poate aduce la o funcționalitate redusă a blogului.

Datele dumneavoastră sunt prelucrate pentru următoarele activități:

- pentru activități de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul poștei electronice (e-mail), de comunicări comerciale sau necomerciale privind noutățile apărute pe blog, cu ajutorul anumitor aplicații.

Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin completarea și bifarea căsuței corespunzătoare din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe Site. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opțiunea de la finalul fiecărui e-mail conținând comunicări comerciale.

- pentru rezolvarea plângerilor, reclamațiilor şi pentru a monitoriza traficul și a îmbunătății experiența dumneavoastră oferită pe Site;

- pentru oferirea de informații la cerere;

- pentru personalizarea reclamelor oferite pe blog.

3. Durata pentru care vă prelucrăm datele

Deținătorul blogului va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal atât timp cât este necesar pentru realizarea scopurilor formulate anterior.

Dacă vă retrageți consimțământul pentru prelucrarea datelor, deținătorul blogului va înceta prelucrarea datelor în momentul în care va fi notificat, fără a afecta prelucrările desfășurate anterior, în momentul în care consimțământul era valabil.

4. Dezvăluirea datelor cu caracter personal

Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, deținătorul blogului poate dezvălui datele dumneavoastră către parteneri, către terțe persoane sau entități care-l sprijină pe deținătorul blogului în desfășurarea activității prin intermediul blogului (furnizori de servicii IT, email marketing, analiză etc.), ori către autoritățile publice centrale/locale, în următoarele cazuri exemplificativ enumerate:

- pentru administrarea blogului;

- pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea blogului și a serviciilor derulate prin intermediul lui;

- pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță și autentificarea utilizatorilor;

- pentru transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile și limitele prevăzute de lege;

- pentru personalizarea ofertelor publicitare;

- atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege etc.

5. Drepturile utilizatorilor

În condițiile prevăzute de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal, în calitate de persoane vizate, beneficiați de următoarele drepturi:

- dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare efectuate de către deținătorul blogului, conform celor descrise în prezentul document;

- dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obține confirmarea din partea deținătorului blogului cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare precum modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;

- dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obține corectarea, fără întârzieri justificate, de către deținătorul blogului a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum și completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicată fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate.

- dreptul la ștergerea datelor, fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul in care se aplică unul dintre următoarele motive:

• acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;

• în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;

• în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;

• în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;

• în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;

• datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta căruia se află operatorul.

Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, deținătorul blogului să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice;

- dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care :

• persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor;

• prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;

• operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;

• persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.

- dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și (ii) dreptul ca aceste date să fie transmise de către deținătorul blogului către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;

- dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;

- în orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al deținătorul blogului sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care deținătorul blogului poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucrarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță;

- în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, că datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct.

- dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;

- dreptul de a vă adresa Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.

6. Cum protejăm datele

Facem eforturi constante pentru a proteja vizitatorii noștri, atât prin limitarea cât mai strictă a cerințelor legate de datele personale cât și prin oferirea unei experiențe web cât mai sigure folosind cele mai înalte standarde de securitate web existente. Blogul folosește o conexiune criptată HTTPS prin utilizarea unui certificat de securitate încadrat în serviciile Cloudflare.

7. De la ce servicii terțe primim date

Blogul poate primi date prin intermediul modulelor de cookie de la servicii terțe precum: Google Analytics, Google.com, Microsoft, Cloudflare, Litespeed Cache, Facebook, Strava, Alltrails, MeteoBlue, Shield Security, ShortPixel, Vimeo, Youtube.

Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, vă rugăm să vă adresați la adresa de email: [email protected].

Acest blog de internet folosește fișiere de tip cookie. Pentru mai multe informații cu privire la modul în care se folosesc aceste fișiere, vă rugăm să accesați următorul link (Politica de utilizare a cookie-urilor).

De asemenea, navigând prin site ești de acord cu termenii și condițiile acestuia.


Data ultimei modificări 09.06.2022

Click to access the login or register cheese