Printre Măguri - un festival folk-rock aparte

Introducere

Nu prea le am cu mersul la festivale în general. În sensul că nu m-as duce până în celălalt capăt de țară pentru un eveniment de acest fel. Dar, în momentul în care există un festival prin apropiere, tind să merg de curiozitate. La Festivalul Printre Măguri am mers de două ori:

 • prima dată înainte de pandemie;
 • a doua oară în 2022.

Să vedem cum a fost!

Informații utile

Locație: Măgureni, județul Prahova

Preț: 70 lei - 150 lei (preț intrare - pot exista și alte costuri)

Facilități: loc de campare, mese și scaune pentru concert, loc de parcare, magazine destul de apropiate, amenajare rustică

Tip Concert: folk, pop rock și rock

Activități: plimbare cu bicicletele, ture în zonă, muzică

Printre Măguri 2022 - program și trupe prezente

Festivalul se desfășoară pe o perioadă de trei zile, vara, în general în luna iulie. Mai există evenimente de acest tip și în alte anotimpuri (ocazional).

Prima oară aș vrea să prezint programul și trupele pentru 2022. Știu că nu prea mai foloșește nimănui acum - festivalul e de mult timp încheiat dar vreau să vă faceți o imagine de ansamblu despre festival și atmosfera pe care o să o găsiți acolo.

În ziua de vineri au fost prezenți următorii artiști și trupe: Sarmalele Reci, trupa Spam, Folk, Frate!, Ovidiu Mihăilescu și Marius MATACHE

Pentru sâmbătă au fost programați următorii artiști: Daniel Iancu, Eugen Avram și trupa Taxi.

Duminica a fost rezervată pentru un concert Mircea Vintilă & Vali Vătuiu.

Pentru oameni ca mine, care nu prea merg la concerte și ascultă din când în când anumite melodii, nu pot spune că aceste trupe mă dau pe spate. Dar acest lucru este valabil și pentru concertele naționale sau când vine o trupă celebră prin România. Pur și simplu nu sunt atât de interesat de muzică încât să fiu entuziasmat de diverse trupe.

Dar asta este problema mea. Acum vine partea cu atmosfera și locația.

Printre Măguri - un festival folk-rock aparte 1
Printre Măguri - un festival folk-rock aparte 2

Printre Măguri 2022- opinie

Lipsa de entuziasm în ceea ce privește trupele a fost compensată de locație și atmosferă.

Întâi să vorbesc puțin de locație. O luăm cu regiunea și comună. Puțini știu că zona a fost în proprietatea boierilor din familia Cantacuzino. Aceștia au lăsat urme marcante în istoria românilor cât și în regiune.

Ca să vă dau unele exemplu, în zonă puteți să vizitați ruinele conacelor Cantacuzino de la Florești, Filipești de Târg sau chiar în comuna Măgureni. Acum nu vă așteptați la un traseu de conac amenajată exemplar. Majoritatea sunt ruine neîngrijite. Dar doream să vă arăt că în zonă puteți găsi rămășite din istoria pe care nu o să o învățați la școală. Și dacă tot a venit vorba de conace, puteți vizita conacul de la Filipești de Târg (conacul Pană Filipecu) care a fost renovat de curând.

Sunteți pasionați de biserici și vreți să vedeți unicorni și elefanți pictați într-o biserică? Atunci vă recomand biserica de la Filipești de Pădure, supranumită și "Voronețul Munteniei"

Hmmm...poate am greșit totuși audiența și vreți să mergeți la o plimbare prin natură sau un traseu prin pădure. Puteți face acest lucru, mergând la Râpa Comorii sau descoperind singura cetate dacică din zonă.

Pot spune că în zona extinsă puteți să aflați și mai multe lucruri interesante. De exemplu, dacă doriți să realizați o excursie interesantă înainte puteți trece prin Târgoviște, unde vă este prezentată zona medievală (Turnul Chindiei, biserici și Curtea Domnească), treceți prin Moreni unde vedeți cazemate din Al Doilea Război Mondial și terminați turul cu o zonă plină de conace. De fapt, aceasta ar putea fi o idee de excursie de o zi în zonă.

Hai că m-am lăsat dus de val și am uitat de festival. Locația exactă unde se desfășoară festivalul este o grădină/poieniță din comuna Măgureni. Ca să ajungeți până la locație mergeți până la un pod unde veți găsi indicatoare care să vă îndrume spre festival. De acolo ieșiți de pe drumul asfaltat și continuați până găsiți multe mașini parcate.

Am lăsat mașina într-un loc unde să nu deranjeze pe nimeni și am intrat. Dacă prima oară când am fost aici erau foarte multe rulote și multă aglomerație acum era mult mai liniștit și aerisit. Erau câteva rulote puse strategic, ca să nu încurce lumea și foarte multe corturi amplasate la umbră.

Apoi am mers spre scenă, am salutat gazda (pe Liviu) și ne-am așezat o la măsuță de lemn ca să așteptăm concertul. E....acum intră în calcul partea interesantă.

Am "uitat" să vă spun că în zona nu prea ai semnal la telefon. Vorbeam cu o persoană care se ocupa de organizarea evenimentului și spunea că a trebuit să schimbe cartelele de 3 ori ca să poată comunica diverse chestii prin telefon.

Acest lucru are un efect "surprinzător" asupra oamenilor: își dau seama că trebuie să vorbească unii cu alții, să asculte muzică și să cunoască/observe ce e în jur. Cum eu nu sunt o persoană extrem de sociabilă care să se bage în seamă cu necunoscuți am apelat la partea de observare și mi-au venit în cap următoarele concluzii :

 • oamenii erau relaxați, veseli și sociabili;
 • foarte mulți copii prin jur care se jucau fără să urle și să deranjeze;
 • atmosferă plăcută, de vacanță;
 • cei prezenți apreciau muzica și artiștii prezenți;
 • spațiu cam mic în cazul în care există un aflux mai mare de participanți;
 • decorațiuni rustice interesante;

Acum ce să zic, eu am stat câteva ore la festival și mă pot înțela, dar pur și simplu nu am simțit tensiune, negativism sau agitația specifică unor evenimente gen concert.

Să vorbim puțin și de prețul biletelor. Aici este o discuție cu dus-întors. Scump: Da și Nu. Da din următoarele motive:

 1. Nu știu prețurile la concertele de genul acesta;
 2. Am raportat la nivelul veniturilor din zonă, nu din București;
 3. Nu sunt eu interesat de concerte și chestii de genul;

Partea pozitivă a unui preț de genul acesta este lipsa de aglomerație și se mai cerne din public. Totodată - 3 zile de muzică la acest preț nu pare atât de scump, în special pentru pasionați.

Acum depinde ce preferi și ce hobbyuri ai.

Printre Măguri - un festival folk-rock aparte 3

Concluzie

Din punctul meu de vedere este un festival frumos și liniștit. Dacă vă place muzica folk, rock și doriți să vă relaxați într-un weekend de vară atunci acest festival ar trebui să fie pe lista voastră.

Alte evenimente la care am participat

Printre Măguri - un festival folk-rock aparte 4

Târgul mierii de la Câmpina

Hai la târg
Model de racheta

Expoziția Spațială

Nave, astronauți și....
Perseidele

Perseidele

O ploaie de stele
Zilele cetatii Targoviste

Zilele cetății Târgoviște

O săptămână de distracție

Categorii de articole de pe blog

cetatea fagaras

Obiective turistice

Vezi obiective turistice
Branduse pe Valea Sambetei 2022

Trasee turistice

Vezi trasee turistice
Concert de zilele cetatii

Evenimente

Vezi Evenimente