Târgul mierii de la Câmpina

Introducere

Miere, miere și iar miere. Sau mai găsim și altceva la târgurile de miere. Să vă spun ce am găsit la Târgul Mierii de la Câmpina.

Eu am rămas uimit. Pozitiv sau nu, urmează să descoperiți citind articolul.

Targul mierii Campina 1

Când se desfășoară?

În principiu acest târg este realizat în februarie. În 2020 Târgul de Miere s-a desfășurat între 14-16 februarie.

Datele se pot schimba din diverse motive. O să pun linkuri către anumite site-uri unde puteți verifica datele când aud noutăți (dacă eu nu o să fac un update).

-- /lc-block -->

Unde se desfășoară?

Se desfășoară în municipiul Câmpina, județul Prahova. Ca și locație în 2020 s-a desfășurat la Casa Tineretului . Am pus o hartă pentru a vă ajuta.

Vizită la Târgul Mierii de la Câmpina

Într-o zi din februarie am decis să facem o vizită la Sinaia. După o tură foarte interesantă în Sinaia, făcută de un domn arhitect, am plecat înapoi spre casă.

Pe drum mi-am adus aminte că am citit undeva pe net că în Câmpina e un târg al mierii și cum era în drumul nostru am zis să facem o mică oprire.

Nu mă așteptam la cine știe ce, ceva tarabe cu miere și lucruri din astea.

Când am ajuns am avut probleme cu parcarea. Până la urmă, cu ajutorul unui polițist, am parcat la Kaufland.

Și am ajuns la târg. Mie îmi place mierea și înlocuiesc zăhărul cu miere atunci când pot. Cum unchiul meu are stupi nu prea aveam nevoie de miere. Dar cine a spus că acolo era doar miere?

La prima impresie am zis că am greșit târgul. Vedeam numai utilaje sau diverse ustensile. La o privire mai atentă am văzut că erau ustensile pentru prelucrarea sau depozitarea mierii. Apoi au apărut și borcanele de miere, de toate tipurile, de la miere de mană, la miere de tei și salcâm. Prețurile erau destul de bune, nu mă pot plânge în această privință.

După cum am spus la târg nu era doar miere. Tot ce produce albina este prelucrat și vândut. Astfel aveam propolis, lăptișor de matcă, creme, săpun, ceară sub diverse forme, borcane având diverse dimensiuni. La un stand am fost invitați să gustăm polen din flori de munte. Știu că este benefic pentru sănătate dar mie îmi lasă gura pungă așa că am refuzat.

Aaaaa…să nu uit. Dulciuri făcute din miere, faguri și….caramele. Am decis să iau un fagure și 2 pungi de caramele.

Dacă am o dorință în ceea ce privește domeniul caramelelor aceasta ar fi ca toate să fie ca cele luate de la târg. Explozie de gust și aroma, pur și simplu se topeau în gură.

Și atunci mi-am dat seama că sunt prost. Dau bani pe diverse tipuri de dulciuri făcute în Papua Noua Guinee când pot să iau de la producători locali și să ajut natura. În general eu am o mică problemă cu produsele locale: prețul. Apreciez calitatea produselor dar unii doresc ca în 1 an să își recupereze investițiile și să fie și pe profit. De aici și problema prețurilor.

La acest târg însă nu prea am văzut problema asta, ceea ce mă bucură.

Un alt aspect pe care aș dori să îl abordez este albina. Dacă nu știați, albina este foarte importantă pentru viața de pe această rocă din spațiu numită Pământ. De aceea prefer să sprijin această secțiune a economiei.

Să revenim la caramelele noastre. După o scurtă vizită la Centrul de Informare Turistică de unde luăm și alte informații despre oraș o luăm ușor spre casă.

Ziua următoare am invitat niște prieteni la masă și le-am dat și caramele. O reacție a fost „ia caramelele de aici că sunt pericol. Le mănânc de toate”.

La o scurtă căutare am găsit că există multe târguri de acest fel. Căutați în zona voastră. Dacă sunt de genul celui văzut de noi o să vă placă.

Voi ati fost la târguri de acest fel? Cum a fost? Scrieți în comentarii.

Targul mierii Campina 2
Targul mierii Campina 3
Targul mierii Campina 4
Targul mierii Campina 5

Obiective turistice din Câmpina

Castelul Hașdeu

Muzeul Grigorescu

Centrul de Informare Turistică

Evenimente la care am participat

Macheta racheta expozitia spatiala

Expoziția Spațială

Vezi Evenimentul
Perseidele

Perseidele

Vezi Evenimentul
Targul mierii Campina 6

Zilele Cetății Târgoviște

Vezi Evenimentul

Articole populare pe blog

Stana lui Burnei Fagaras

Traseu Vârful Moldoveanu

Vezi Traseu
Traseu Jepii Mici

Traseu Jepii Mici - Vf. Omu - Valea Cerbului

Vezi Traseu
Poiana Stanii Regale Sinaia

Traseu ușor Sinaia - Poteca Regală

Vezi Traseu
Targul mierii Campina 7

Mănăstirea Snagov

Vezi Mănăstirea

Categorii de articole de pe blog

cetatea fagaras

Obiective turistice

Vezi obiective turistice
Valea sambetei luna mai

Trasee turistice

Vezi trasee turistice
Targul mierii Campina 6

Evenimente

Vezi Evenimente